Dental boxen: er verschuilen diversen benamingen voor het opbergen van een mondstuk (gebitsprothese, beugel, bitje e.d.). nml. gebitsdoosje, orthodontisch bakje, kunstgebit bakje, bitten bakje, splint box, beugel bakje, gebitsprothese box e.d.

Wat verstaan we onder een Dental Box?… ofwel Gebitsbakje!

De benaming Dental Boxen kent vele benamingen, voorbeelden hierin zijn: Bitten bakje, Ortho box, Kunstgebit doosje, Gebitsprothese bakje, Gebitsreinigings doosje, etc.

Wat is het nut van een Dental Box?

De Dental Box is bedacht om een kunstgebit, gebitsbeschermer, beugel, knarsbitje, sportbitje in een bakje op te bergen, te transporteren en/of te reinigen. De Dental Box kan, afhankelijk van het type of soort, gebruikt worden om uw gebitsprothese, apneu beugel, sportbitje e.d. schoon te maken. Voor het reinigen van o.a. een kunstgebit, splint, beugel dient dit in een reinigingsbadje te geschieden, ofwel gebitsbadje. De Dental Boxen zijn hiervoor perfect geschikt omdat deze van een een harde kunststof zijn gemaakt en hiervoor speciaal ontwikkeld zijn. Bovendien zijn deze goedkoop in aanschaf, gaan ontzettend lang mee en makkelijk te reinigen. Deze gebitsbakjes zijn bovendien in vele vormen en kleuren verkrijgbaar waardoor er voor ieder wat wils is. Deze gebitsdoosje zijn ervoor gemaakt om een gebitsprothese/bitje/beugel e.d. in te bewaren, schoon te maken of veilig mee te nemen (transporteren).

Er zijn verschillende type bewaardoosje voor een uitneembaar mondstuk/gebitsprothese, nml: bakje met een los zittend dekseltje, bakje met insert (zeefje) en deksel, schelpvormig doosje. Bij het dagelijks schoonmaken van o.a. Een kunstgebit is het handig om een spoelzeefje in het bakje te hebben, hier kan nml het kunstgebit uitgespoeld worden zonder dat de gebitsprothese uit de handen glijdt of valt en hierdoor ernstig beschadigt raakt ofwel stuk kan vallen. Dit is tevens de meest hygiënische manier voor het schoonmaken van een kunstgebit, uiteraard valt hier ook een beugel, sportbitje, splint e.d. Hieronder.

Waar dient een Dental Box nog meer voor?

Een kunstgebit dient elke nacht bewaard te worden in een bakje (met voorkeur in een open doosje of met ventilatie gaten) op een standaard plek in de woning, handig terugvinden! Bovendien heeft dit tot doel, voor het uitdoen van uw gebitsprothese dat uw mond tijd heeft om gedurende de nachtrust te herstellen. Aangeraden wordt om dagelijks uw kunstgebit (of soortgelijke uitneembaar mondstuk) dagelijks te reinigen…, uiteraard dient het bakje dan gelijktijdig schoon worden gemaakt. Een sporter welke een sportbitje draagt zijn er speciale ortho bakje met hierin ventilatiegaatjes. Bij sportbitjes wordt vaak vergeten deze schoon te maken wat grote gevolgen kan hebben voor de mondflora. Ook voor deze groep geldt dat na gebruik het sportbitje en bewaar/transport doosje goed te reinigen.

Gebruik uitsluitend reinigingsmiddel welke speciaal ontwikkeld zijn voor uitneembare mondstukken of gebitsprothese en ga NIET een willekeurig schoonmaakmiddel gebruiken. Is een mondstuk of een gebitsprothese ernstig vervuild kan overwogen worden deze in ultrasoon apparaat (ultrasoonreiniger) te plaatsen. Bij deze reinigingstechniek zorgen de ultrasoongolven (mini-scule trillingen waarbij miljoenen kleine luchtbelletjes ontstaan) koffie-, thee-, tabak-, kalk aanslag en overige vuildeeltjes grondig worden verwijdert.

Voor diegenen welke iets meer aandacht wilt besteden voor een schone en frisse en gezonde mondflora raden wij aan om voor gebruik het mondstuk in te spuiten met Dental Spray (deze is verkrijgbaar in onze webwinkel.).

Dental Box met insert (ventilatiegaatjes) en losse deksel. Ideaal voor thuisgebruik.

Dental Box met insert (ventilatiegaatjes) en stevige deksel (ideaal voor thuis en op reis).

Dental box, schelpvorm. Voor splints, beugel, gebitsbeschermer, klein kunstgebit.

Dental Box met logo

Heeft u wel eens een Dental Box mogen ontvangen van een tandarts, een tandprotheticus of een tandtechnieker, dan is de kans groot dat er een tekst of logo te vinden is op de Dental Box. Dit is een mooie en voordelige manier voor het uitdragen van een reclame boodschap en bovendien functioneel omdat u precies weet waar het werkstuk (kunstgebit, beugel, bitje, splint e.d.) gemaakt is.

Sportverenigingen, waaronder boksschool, hockeyclubs dragen de leden doorgaans een sportbitje. Deze bitjes worden bewaard in zogenoemde ortho boxen in de vorm van een schelp. Deze verenigingen laten Dental Boxen bedrukken om een groepsgevoel te creeren en trots zijn op de vereniging/club waar ze lid van zijn. Voor sponsoren is het een leuke gadget om uit te delen aan de leden.


Deutsch…

English…

Francais…

Espanol…

Türkce…

Polsku…