Copy of Nitril handschoenen

  Levertijd:ca 1 tot 2 werkdagen
Bestel
 • Beschrijving
 • Meer

Super voordelige professionele nitril handschoenen.

Verpakking:

 • 1 doosje á 150 handschoenen
De handschoenen zijn universeel inzetbaar, zijn rekbaar hebben een perfecte pasvorm en uitstekende grip, voelt aan als een tweede huid. Buitenom dat deze nitril handschoen een zeer goede bescherming  bieden, zijn de nitril handschoenen ruim inzetbaar..., voor gebruik in o.a. de tandheelkunde, tandtechniek, zorginstellingen, dienstverlening, gezondheidszorg, preventie, dierenwelzijn industrie, retail en consument.

Deze handschoenen zijn perfect voor iedereen welke zijn handen niet vies wilt maken!

 • ook geschikt voor professioneel gebruik!
 • materiaal dikte: 0,09 mm
 • type: nitril niet steriel
 • latex- en poeder vrij
 • lengte handschoen: 24 cm
 • kleur: blauw, wit of paars
 • Thiuram-vrij geproduceerd
 • Anti-allergisch (bevat GEEN schadelijke bestandsdelen/inhoudstoffen zoals in de meeste latex of nitril handschoenen!) EUROPEES PRODUCT !!!

Welke maat handschoen? KLIK HIER voor onze handschoen maattabel.

Wat is thiuram?

Bij de productie met Thiuram ontstaan gevaarlijke kankerverwekkende nitrosaminen in de handschoenen. Bij intensief gebruik wordt het verwaarloosbare kanker-risico overschreden en is er ook risico voor allergieën en leverschade.

Latex en nitril handschoenen bieden aan de ene kant bescherming, maar aan de ander kant kunnen ze ook de oorzaak zijn van allergieën en andere gezondheidsrisico's.

Doorgaans bij voordelig geprijsde nitril of latex handschoenen wordt er gebruik gemaakt van een goedkope accelerator zoals Thiu(r)am, welke dient voor een sneller vulkanisatie proces ofwel een snellere productie. Bij dit proces wordt carcinogene (kankerverwekkende) nitrosamine in de handschoen gevormd, welke door huidcontact kan worden opgenomen.

Zie het artikel in DENTZ (2016-1) of informeer u bij www.wikipedia.de (zoekterm: Thiuam of Thiuram).

Bij de betere acceleratoren DIXP en ZDNC (disopropyl-xanthogeen-polysulfide en zink-disononyl-dithiocarbamaat)  is, zoals in de GEBITREINIGEN handschoenen, door klinische studies wetenschappelijk aangetoond dat ze geen gezondheidsrisico vormen. Bovendien ondergaan onze latex en nitril handschoenen bij het produceren een extra behandeling. De extra polymerisatie zorgt voor een betere grip en de chlorisatie zorgt voor de verdichting van de oppervlakte. Dit alles voor een beter en veilig draag comfort. Het is belangrijk goed geïnformeerd te zijn om potentiële risico's tot een minimum te reduceren. Met onze handschoenen bent u daarvan verzekerd.

Een wetenschappelijk artikel in het blad CONTACT DERMATITIS waaraan wereldwijd bekende dermatologen hebben meegewerkt, zoals o.a. Dr. An Goossens van de Universiteit van Leuven, staan de risico’s van chemische residuen in nitril handschoenen beschreven. Allergische reacties op non-latex handschoenen zijn te wijten aan de chemische stoffen die als versnellers gebruikt worden tijdens de productie van synthetische, en ook natuurrubber, latex handschoenen. Men gelooft dat versnellers, zoals carbonaten en thiuramen, een allergie Type IV reactie op deze chemicaliën veroorzaken. Veel voorkomende producten welke dagelijks in onze sector wordt gebruikt waar ook thiuram in verwerkt kan zijn o.a.:  het elastiek in de mondkapjes, mengtips.

Handschoengebruikers die gevoelig zijn voor thiuramen kunnen als beste alternatief de latex of nitril handschoenen van GEBITREINIGEN gebruiken.