Dental Brite: mouthguard cleaner

Dental Brite: reinigingspoeder voor alle type uitneembare mondstukken

Dental Brite reinigt en desinfecteert op de meest effectieve manier alle uitneembare mondstukken waaronder: snurkbeugels, gebitsbeschermers, splints, gebitsprotheses, tandenknars-plaatjes, spalken tandenbleekbitjes, (orthodontische) beugels, en dit alles zonder de kunststof te beschadigen of te doen verkleuren. De geavanceerde alcoholvrije formule bevat geen schadelijke chemicaliën, verwijdert plak, vieze geurtjes en gistachtige schimmels, doodt bacteriën voor 99,99%. Dagelijks gebruik voorkomt geïrriteerd, ontstoken tandvlees en een slechte adem.

  • Antibacterieel reinigingspoeder
  • Desinfecterend
  • Elimineert schimmels
  • Verwijdert plak & vieze geurtje

Een andere groep welke een mondstuk draagt zijn personen met Apneu, ofwel een ademhaling stoornis gedurende de slaap, hiervoor worden MRA beugels ingezet. Een MRA beugel is een mondstuk welke zorgt dat de onderkaak tijdens het slapen niet naar achter schuift.

Tanden-knarsen gedurende de nacht zorgt voor spierpijn in de kaken maar ook voor het slijten van je tanden. Voor de oplossing worden er splints gemaakt, dat is een bitje welke op maat is gemaakt door een tandtechnieker welke je tanden beschermd.


Voor wie geschikt?

  Dental Brite draagt bij voor een gezonde mondflora! .

Hoe werkt het dan?

De mondflora bevat verschillende soorten bacteriën en schimmels (micro-organismen, rond de 300!) waaronder Streptococcen, Spirocheten en Fusobacteriën. Deze zorgen voor een zogenoemde biofilm met een zachte, kleverige afzetting welke zich opstapelt op en tussen de tanden. De laag op het glazuur wordt ook wel pellicle genoemd, in deze laag tandplak verschuilen meer dan 40 soorten bacteriën. Betekend dat elk gedragen mondstuk in aanraking komt met deze bacteriën. Een film-laagje bacteriën en schimmels vormt zich om en in het mondstuk. Deze bacteriën en schimmels zorgt voor de vieze stank van het mondstuk. Het is daarom raadzaam dagelijks het mondstuk grondig schoon te maken. Dental Brite is het enige product welke op een veilige manier kan worden gebruikt zonder het mondstuk aan te tasten. Het antibacterieel reinigingspoeder van Dental Brite desinfecteerd, elimineert schimmels en verwijdert plak en vieze geurtjes van het mondstuk. Heeft u een gebitsprothese met o.a. wijn/koffie/tabak (rokers) aanslag dan adviseren wij u het kunstgebitreiniger poeder aan te schaffen.


Wat gebeurt er als ik mijn mondstuk niet goed schoonmaak?

Als het mondstuk niet goed wordt gereinigt blijven de bacteriën en schimmels aanwezig, u kunt zich voorstellen dat dit slecht is voor de mondflora! De conditie van het tandvlees zal achteruit gaan, bacteriën zullen zich sneller nestelen met als gevolg ontstoken tandvlees / parodontitis. Dit met als gevolg dat op den duur de bacteriën het steunweefsel en kaakbot aantast waardoor tanden en kiezen niet meer goed op hun plek gehouden worden. Wanneer de ontsteking van het tandvlees niet snel geneest zullen de anaerobe bacteriën toenemen, betekend dat er na ca. 3 maanden een andere mondflora zal onstaan! Bij een ernstig ontstoken tandvlees kan zelfs de bacteriën in je bloedbaan terechtkomen met als gevolg hart- en vaatziekte!


Wie zijn de dragers van een mondstuk?

Elke sporter welke bescherming wil bieden voor het gebit. Voorbeelden van sporten waar een ‘mouthguard’ gedragen wordt zijn: Hockey, Boksen, Rugby, IJshockey, Kickboksen, American Football, Baseball, Handbal, Basketbal en elke andere Vecht- Contact sporten.

Dental Brite reinigen van sportbitjes

handleiding

Dental Brite reinigingspoeder voor het schoonmaken en desinfecteren van uitneembare mondstukken waaronder sport bitjes, beugels, mra (snurk) bitjes

Vul een dental box (of glas) met hand-warm leidingwater (ongeveer 1 / 2 cup) Voeg 3/4 schep (iets minder dan een theelepel) Dental Brite toe. Meng de oplossing om het poeder op te lossen.

Glas met Dental Brite poeder en een mondstuk

Week het mondstuk (volledig ondergedompeld) in de oplossing gedurende 15-20 minuten. Bij een sterk vervuild monstuk herhaal deze stappen.

Na 15 tot 20 minuten kan het mondstuk uit de oplossing (Dental Brite en water)

Verwijder het mondstuk uit de oplossing.

Mondstuk en het glas/beker goed afspoelen onder de kraan

Borstel onder stromend kraanwater met een zachte borstel het mondstuk. Spoel het mondstuk en de dental box (of glas) grondig af onder stromend kraanwater.

LET OP!

Reinigingspoeder (of de oplossing) niet in de mond gebruiken, spoelen of doorslikken. Bij inname raadpleeg huisarts. Bij direct contact met de ogen of mond, ruim spoelen met water. Buiten bereik van kinderen houden. GEBITREINIGEN is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade door foutief gebruik.


Dental Brite: desinfectie en reinigen van sportbitjes, beugels, gebitsprotheses, tandenbleek bitje, splint, beugel, mra mondstuk, snurkbitje.

Dental Brite is geschikt voor een groot diversiteit aan mondstukken.

Inhoudstoffen Dental Brite:

Natriumtripolyfosfaat, Natriumedetaat, Oppervlakteactieve stof, Natriumcarbonaat, Natriumlaurylsulfaat.