Fittydent

Fittydent Kleefpasta is de enige prothese lijm wereldwijd die waterbestendig is, waardoor deze niet gaat schuiven tijdens het eten en drinken.

● De eerste prothese lijm die niet alleen geweldig is voor de bovenprothese, maar ook voor de onderprothese.

● Gezonder dan andere oplossingen, wordt niet verdund door speeksel of drankjes.

● Zeer sterke hechting: geen slippen of glijden van het kunstgebit

● Werkt de gehele dag met slechts één enkele keer aanbrengen

● Optimale kleefkracht gedurende de hele dag

● Geschikt voor alle type kunstgebitten

Fittydent is dé oplossing voor problemen met draagcomfort van gebitsprothesen. De Fittydent producten zijn speciaal ontwikkeld voor mensen die problemen ervaren met de hechting van gebitsprothesen. Fittydent kleefpasta is geschikt voor boven- en onderprothesen.

Conventionele kleefpasta’s werken op een manier waarbij het speeksel dikker gemaakt wordt om de “zuiging” tussen prothese en kaak te vergroten. Omdat deze hechtingsmaterialen oplosbaar zijn door vloeistoffen (speeksel, koffie,thee etc.) gaat de effectiviteit binnen een korte periode verloren en dient het product vaak een aantal malen per dag aangebracht te worden.
Hieronder ziet u het effect wat ontstaat als uw kunstgebit niet goed vastzit en gaat schuiven:

De Fittydent producten werken met een nieuwe technologie o.b.v. een combinatie van Polyvinylacetate, Carboxymethylcellulose en hydroxypropylcellulose. De producten geven door deze combinatie van bestanddelen een daadwerkelijke “kleefkracht” en geen “zuigkracht”. Hierdoor ontstaat een stevige “binding”tussen prothese en kaakbodem. De Fittydent producten zijn daarbij niet oplosbaar door water, speeksel of andere vloeistoffen waardoor er geen restjes product in de maag kunnen komen.

Gebruik kleefpasta

Het kan een paar keer duren, voordat u precies weet welke hoeveelheid Fittydent Kleefpasta ideaal is. Begin eerst met een kleine hoeveelheid en gebruik meer als dat nodig is.

Instructies voor gebruik Fittydent Kleefpasta
1) Maak de prothese goed schoon onder de kraan (met protheseborstel). De krachtige hechting van Fittydent werkt alleen volledig, wanneer de prothese volledig droog is.
2) Breng fittydent aan op de prothese door licht te knijpen in de tube. Verwarm de tube in de hand, wanneer deze koud is, zodat de lijm makkelijk naar buiten komt.
3) Breng een geringe hoeveelheid Fittydent aan in lijnen of stippen, waarbij de lijm niet te dicht bij de rand van de prothese komt.
4) Om verstopping te voorkomen, sluit de tube direct na gebruik af. Houd het mondstuk van de tube altijd schoon.
5) Plaats de prothese in de mond en druk de kaken stevig op elkaar.
6) Bij voorkeur 15 minuten niet eten of drinken.

Handige tips
– Als aan het einde van de dag de hechting niet is verminderd, kunt u uw kunstgebit ook ‘s nachts aanhouden. Breng dan de volgende dag minder pasta aan.
– Als u een nog sterkere hechting wenst, verspreid de pasta als een dunne en gelijkmatige laag over het gehele contactoppervlak.
– Bij gevoelig tandvlees kan soms een milde tinteling of branderig gevoel worden waargenomen. Dat zal snel voorbij zijn en is absoluut onschadelijk.
– Gebruik regelmatig Fittydent Reinigingstabletten om uw gebit effectief te reinigen.
– Bij soft liners kunstgebitten kan sprake zijn van vermindering van de hechting.
– Tube bewaren bij kamertemperatuur.

Zorg voor een goed passend kunstgebit door regelmatig uw tandarts of tandprotheticus te bezoeken.

Gebitreinigen: handleiding kleefpasta aanbrengen

Gebitreinigen.nl is niet aansprakelijk voor enige vorm van schade door foutieve gebruik.

Zet- en drukfouten onder voorbehoud. Handleiding & algemene leveringsvoorwaarden zie https://www.gebitreinigen.nl